Роберт Геррик. Одежды обманывают и морочат головы

Таня Янтарёва
Шелка с батистом не нужны –
Лишь декорация они.
Подайте женщину, как есть:
Нагая будь – почту за честь.
И сердце, и душа, и взгляд
Желают тела без преград.


Robert Herrick
(1591-1674)

Clothes Do But Cheat And Cozen Us

Away with silks, away with lawn,
I'll have no scenes or curtains drawn;
Give me my mistress, as she is,
Dress'd in her nak'd simplicities;
For as my heart, e'en so mine eye
Is won with flesh, not drapery.