Нiч

Наталия Рыбальская
Ця ніч, як сумна оксамитова кішка
З очами-зірками та вугільно-чорна.
Хтось мелить хмарки - дощ стікає крізь жорна,
А березень спомин нотує у книжку.

Опівночі згасли мережива вулиць,
І темрява згусла, мов кров запіклася.
Із Всесвіту відчаю вже напилася,
Забрала увесь, щоб пророцтва не збулись.

Щоб чорною кішкою лагідно, тихо
Вмоститися поруч, згорнувшись клубочком.
А ранок надягне рожеву сорочку,
Даруючи радість, розраду та втіху.