Хабар

Туяна Цыденова-Очирова
Хабарай урихан дулаанда
Хадын  наратай хормойдо
Хандагайд ханилан бэлшэнэ,
Хулhоо адхан, тубэрэнэ,

Yргэн тала урматайгаар
Yргэлжэ хубсаhаа шэнэлнэ:
Шууhэтэй сэсэг, ногоогоор Шэмэглэн, жэргэжэ дуулана.

hэргэhэн уулэд тамарна-
Тайгын шубуудай донгодолго
hайхашаан, яаралгуй шагнана,
Талмайгаар сууряа тараана.

Хубшын мододой хоорондуур
Хэрмэд солбоноор харайна.
Хабсагай доогуур шууяатай
Хайлан, горход адхарна.

Баян ногоон ордоной
Баабгай эзэн тэнэнэ:
«Булта зомни hэреэ гу?»-
Шалган, hанаань дуурэнэ.

2024 оной мартын 24.