У кожного свiй сюжет

Галина Чехута
У кожного є свій сюжет життя,
Це – вищих сил і задум, і сценарій.
Від сповиття до миті забуття
Ми ідемо стежинами реалій…

У сценах долі не буває проб,
Ти – постановник сам і виконавець!
Буває, що не раз розіб’єш лоб
І станеш драматичним персонажем.

О, цей нежданий, випадковий струс!
Можливо, він дається недаремно,
І “мінус” перетвориться на “плюс”,
Бо шлях життя – складний і незбагненний!

Як хочеться зіграти вдало роль,
Так, як ніхто не грав у всьому світі!
Щоб не взяла до рук кермо юдоль*
І не було зупинок на орбіті.

На жаль, сьогодні в світі йде війна,
У полум’ї проклять згорають душі.
Наразі верх тримають сили зла,
Добро і щастя – у великій скруті!...

*Юдоль – злигодні, турботи, смуток і т. ін.