Валерий Шамшурин. И заплачу оттого. Рус. Бел

Максим Троянович
Встану - строчку зачеркну,
скрипну половицей,
гляну в ночь и зачерпну
из ведра водицы.
И заплачу оттого,
что живу на свете,
что над белою травой
белый месяц светит,
что над стогом спит звезда,
что при всех удачах
так я больше никогда
в жизни не заплачу.



***

Устану - радок закрэслю,
рыпну масніцай,
зірну ў ноч і начэрпаю
з вядра вадзіцы.
І заплачу таму,
што жыву на свеце,
што над белаю травой
белы месяц свеціць,
што над стогам спіць зорка,
што пры ўсіх поспехах
так я больш ніколі
ў жыцці не заплачу.

    Перевёл Максим Троянович