Любов и светлина

Ана Величкова
                Болгарский
                Мир и Люди



                ЛЮБОВ  И  СВЕТЛИНА

                Любов и светлина!
                Най-древната мечта -
                божествена,
                красива,
                до днес недостижима.

                Над всичко е лъжата,
                войните,
                алчността,
                кроежи и заплахи
                за власт и мощ в света.

                Напред е само мрак
                без лъч един,
                без знак
                към мирна бъднина
                и към живот човечен.

                Любов и светлина!
                Забравен е отдавна
                заветът вековечен.

                Ана Величкова