Уривки колишнього

Галина Чехута
Краплі сонця падають на трави,
Світяться перлинками роси.
Може, це якісь незримі маги
Сиплять дивні блискітки згори?..

Спогадами віє від леліток,
Давнім щастям, ніжністю весни,
Радістю хвилюючих мандрівок,
Хочеться з відлунь вінок сплести.

Серце відчуває біль щемливий:
Вчора не повернеться без чар.
Плин життя! Який же він квапливий!
Не спинити! Час не має гальм!

Сяють на кущах дощу краплинки,
Спокушають ласощами втіх!
А в душі колишнього уривки
Віють смутком неспокійних лір…