Владимир Бордюгов. Чем дальше. Рус. Бел

Максим Троянович
Чем дальше лето, тем закаты
заметней кажутся, родней...
И в том стихи не виноваты,
что ночь становится темней...

И ЭТУ ночь, как ночь июня,
способен озарить огонь
глаз удивлённых, робких, юных,
и губ горячих - только тронь...


***

Чым далей лета, тым заходы
прыкметней нам здаюцца і радней...
І ў тым не вінаватыя годы
што ноч становіцца цямней...

І ГЭТУ ноч, ноч чэрвеня, бы дых
здольныя асвяціць агоні
вачэй здзіўленых, нясмелых, юных,
і вуснаў гарачых - толькі крані...

    Перевёл Максим Троянович