Не магу зачапiцца радком...

Юрий Боровицкий
***
Не магу зачапіцца радком...
Зачаплюся нагамі за сцежку
І пайду па дзяцінству ляском
І з вясной пастаю на узмежку.

А да хаты баюся дайсці,
Не сустрэць ні ката, ні каровы.
Дуб у леташнім рыжым лісці,
У душы - беспацешныя словы.

На разбураным ганку трава...
Я з дзяцінства вяртаюся ў сёння.
І баліць ад вясны галава,
І ляціць мой радок у прадонне

Між клінамі лясоў і палёў
І вядзе мяне ў думках да хаты,
Бо заўсёды імкнецца дамоў,
Дзе калісь нарадзіўся - крылаты.

Не магу зачапіцца радком...
Зачаплюся нагамі за сцежку
І зліюся душою з пяском
На быцця і нябыту узмежку.

29. 03. 2024 г.