Йолдызлар карангыда якшырак куренэ

Азат Гайнуллин
Кирэк житезлек тэ, кайчак сабырлык та -
Уныш аларнын икесеннэн дэ тозелэ.
Бар кон яктысы, бар тонге карангылык та,
Жэйдэн сон кыш, кыштан сон жэй килэ.

Максатлар куй, кон дэ ашкын килэчэккэ.
Нык бул, эзер тор дэрэжэнне расларга.
Нинди генэ михнэт язылса да курэчэккэ
Алга гел отмыл, баш имэ сынауларга

Файдалан каршы искэн язмыш жиленнэн
Кошлар бит жилгэ каршы куккэ кутэрелэ
Курыкма авырлык, михнэт тоненнэн -
Йолдызлар карангыда якшырак куренэ.