Штучнаму iнтэлекту

Станислав Шастак
Я сны мае ўжо ўсе сасніў
І светлых было многа.
Бог даў мне розуму і сіл,
Каб не гняла трывога,
Як мне пражыць наступны дзень?
Як пракарміць дзяцей?
Вайны пужае толькі цень,
Мяне, як і людзей.
І ўюцца думкі ў галаве:
Чаму цярпяць народы,
Як хтось ix на кавалкі рве
З прыватнае нагоды!
Чаму мы досвед, розум наш
Імгненна выключаем,
Як толькі папуліст-алкаш
Нам рай паабяцае?
І хоць мы бачым, што ў раю
Для нас месца не мае,
Бо балбатун сваю сям'ю
Найперш там пасяляе.
Нам застаецца тухлы смак
Ягонай абяцанкі,
І розум наш ну аніяк
Не адарваць ад шклянкі.
Хутчй бы штучны інтэлект
Дарос, каб правіць намі!
Каб без палітыкаў і сект
Змаглі мы жыць і самі!