Зм на календарних свят

Светлана Назаренко 3
-Христос воскрес!
-Це не наш, наш через місяць.



Десь на рівні всій країни, в раді, чи в церквах,
Було рішення прийнято  о нових правах:
Щоб  було все, як в Європі , свята в том числі ,
Щоби знов запанували  старі, як нові.

Календар григоріанський треба скасувать,
Та на новоюліанський знову помінять...
...І всі свята заблукали в датах  тих нових,
Та прикмети всі приткнулись в перемішках їх .

Бо спочатку народився  Божий Святий Син,
Ну а потім нова ера рушила за Ним.
І Різдво, і інші дати брали свій забіг,
Але десь-то заблукався старий новий рік.

І ось час який потому вперемішку то:
У кого то водохрестя, в інших ще
Різдво.
Хто во що гаразд святкує, інший навіть піст.
"У нас правда", "Ні, у нас" - все чути з різних міст.

Свято Пасхи  наступає, люди входять в раж:
"То не наш Христос воскресе , через місяць наш."
Все доходить до абсурду:  що, коли і де.
Що рядитись про минуле? Вже Господь гряде!

Бог єдиний, всемогутній понад всіх годин.
І минуле, і майбутнє  все тримає Він.
Головне, щоб народився Іісус в серцях,
Щоб воскреснути і жити  вічність в небесах.

2.04.2024 р.