Ось на Хрещатику каштани

Геннадий Сивак
Ось на Хрещатику каштани,
З'явилась сонечком весна,
Як нам залікувати рани,
Коли ж закінчиться війна…


Ласкава  українська мова,
Вона співуча, знає Світ,
Вона життя всього  основа,
На ній  Шевченка   Заповіт.

Її в країні треба знати,
Вона призначена  для всіх ,
Читати нею та писати,
Знай з нею щастя і успіх.

Всі мови треба поважати,
Це все  залежить  і від  нас,
Всім Батьківщина мудра мати,
Та ненька рідна водночас.

Також не треба ображатись,
Якщо   почуєте "  язик"…
Державу треба   поважати,
Мабуть  тут  хто до чого звик…

Не треба зрадниками бути,
Та захищати рідний край,
Можливо  різні мови чути,
Гуртом ділити коровай.


Автор  Геннадій Сівак.


31 березня 2024 року.