Цветение

Ана Величкова
                Болгарский
                Природа и Люди

                Ц Ъ Ф Т Е Ж

                Дърветата обилно цъфтят -
                вишни, череши,
                сливи, праскови...
                Леко се дишат ароматите
                на пролетния цъфтеж.
                Природата
                е обновена отново.
                Не мога да повярвам,
                че се водят войни,
                рушат се градове,
                загиват хора...

                Новият век
                не е по-различен
                от другите векове.
                Войнолюбците,
                подстрекателите,
                алчните -
                тези, които печелят
                от войните,
                са слепи
                за природните красоти.
                Само Златният телец
                и неограничената власт
                пред очите им се мержелеят -
                само те имат за тях
                значение.

                Ана  Величкова