Весенний пейзаж

Ана Величкова
                Болгарский
                Природа и Я


                ПРОЛЕТЕН  ПЕЙЗАЖ
               
                Радостно пролетта поздравих.
                Дишам аромата на цветовете.
                В слънчев кът живописен и тих
                посрещам утрото светло.

                Любувам се на всяка тревица,
                на цъфналите пъстри цветя,
                на малка ранобудна пчелица
                над тях кръжаща от заранта.

                Играят пъстърви пъргави
                край водопада стръмно-висок.
                Присвили телата си гъвкави,
                излитат нагоре със скок.

                Върховете са още снежни
                и шумят ручеи нови.
                Цъфтят дървета крайбрежни,
                в зелено се кичат тополи.

                Ана  Величкова