Художник Квiтень

Галина Чехута
Художник Квітень чарівний!
Люблю його за всі сюжети,
За кожний витвір рятівний,
За настрій, лагідні манери.

Немовби справжній чародій,
Малює Квітень сонце, квіти.
Фарбує трави, верболіз,
Іде стежиною до річки.

О, скільки має він ідей,
Цей самовідданий маестро!
Здається, навіть хвилі плеск
Звучить чуттєво і натхненно.

Все є на дивнім полотні:
Кохання, мрії, сподівання…
Якби ще Квітень, наче сніг,
Біль розтопив без зволікання…

Як хочеться, щоб твір митця,
Так схожий на яскравий килим,
Назавжди зупинив виття,
Зробив життя людей щасливим!..