Басня про Коней та Свiней

Юджин Папуша
Одного разу свині попросилися до стайні,
перед кіньми пустивши жалісну сльозу,
мовляв, всіх нас заріжуть м'ясники безкарні -
усіх без жалю пустять геть на ковбасу…

На час, на жаль, чи здуру, запустили
свиней пожити в стайню до коней…,
Та незабаром коні стали жити в хліві,
а свині, розплодившись, знахабніли -

і стайню визнали вітчизною  свиней!

А коні всі чумою від свиней перехворіли…
А ті, хто вижили, подалі від смертей
пішли тому, що жити в свинстві не схотіли ...

Мораль

Свиня – не друг, і тут усім наука!
І це повинно бути ясно і коню!
Безцільні зі свінею договір та злука  -
свиня  повинна жити у хліву!
Інак,  права качати буде ця падлюка,
як пустиш в демократію свиню!