Благодарность

Ана Величкова
                Болгарский
                Мир и Я

                БЛАГОДАРНОСТ

                Обичам те, Земя,
                планета щедра,
                на жива красота богата,
                даряваща
                лъчите на Живота
                в космичната самотност.

                За кратко време
                в тебе се родих,
                за късо
                и нелеко съществуване,
                но радвам се
                на всеки бликнал стих,
                на всеки миг
                приятелско общуване.

                В прекрасната ти
                цветна лъчезарност
                все още има слънце,
                въздух чист, вода... -
                за всичкото това
                съм благодарна.
                Но след събитията
                грозни
                аз не вярвам
                и горчиво се съмнявам
                във възхода на света.

                Ана  Величкова