В океанi буднiв

Галина Чехута
В безмежнім океані буднів,
Де кожна хвиля – безліч справ,
Прибій приносить піну смутків,
Відплив – розлуки й болю спазм.

Як зупинити цю стихію,
Знайти затишок для душі?
О, я не знаю, чи зумію
Відчути теплі хвилі втіх…

Як віднайти у серці місце
Для мрій солодких і жадань,
Відчути знову щастя вітер,
Позбутись нот нудних вагань?

Чи є такий магічний компас,
Що вкаже заповітну путь,
Де зможу подолати розпач,
Спалити мук колючий жмут?..