Субота

Галина Чехута
Просто ранок…  Звичайна суббота…
Вже новий починається день…
Що чекає: затишок, турбота
Чи негаданий проблиск натхнень?

Я встаю… О, яка насолода
Йти вперед у спокусливий світ!
Надихає п’янка прохолода,
Підкоряє чаруючий квіт.

Я сьогодні – не та, що учора,
Завтра іншою стану, мабуть…
Навіть настрій – немовби погода:
То теплінь, то дощі дістають…

У Вселенськім пливу океані
І вбираю секунди життя,
Там – усе: перемоги, невдачі
І непрохані миті буття…

У реальному світі багато
І негідних, і добрих людей:
Часто поруч – і благо, і жало:
То розпука, то радість – з грудей…

Світить сонце! Сьогодні – субота!
Я для радості місце знайду…
Це – найкраща у світі робота,
Всю енергію в неї вкладу!...