тамошнее

Ирина Юрчук
тамтешнє

променю діагональ
чотирикутник кімнати
пильний концертний рояль
душу почне переймати

сторожко пальці стрімкі
слухають тіні настінні
стисли прохально свічки
рученьки білі в молінні

скривджений отвір вікна
смужки паперу хрест-нахрест
неба несуча стіна
зблиска перерваний абрис

тишу руйнує бабах
в третьому вимірі терцій
тільки засліплений Бах
торкає клавіші серця

біла: блідий переляк
чорна: затишшя тривожне
день: і  без тебе ніяк
ніч: і до тебе не можна

сутінки гаснуть притьмом
воском пливуть недогарковим
спалахи косить серпом
місяць старанний над Харковом