про Благовiщення

Цветков Александр
Весна - і затишок і дзвони.
Без люби огир, мов шульга.
Опріч лягають на ікони
Голгофи тінь і вість блага.
Спочатку віда Гавриїла
І квіт вишневого гілля,
Аж потім необорна сила
І божевілля без буття.
Яка ж близька любов до Бога...
Іно весна - і хрест новий.
Час Благовіщення - дорога
Життя і смерті вартовий.

Світлина: Яцек Мальчевський. Благовіщення (за колишнім, Юліанським календарем)