Весняночка

Надежда Толок
Весняночка, веснянка –
Чарівна пора,
Зелені очі, ясні
До сонця підійма.
В квітковом сарафані,
Змінює наряд,
Розмаїття красок,
Пролісок парад.
Під промінями сонця
Розквіта сади,
В білих та рожевих
Пелюстках гілки.
Диво наречена
Сонця, вітра, хмар,
Водицею свяченою
Дощик поливав...
Весняночка, веснянка –
Ніжність та краса,
Кохана, люба, мила –
Гарна, молода...