Сындасско

Чуприн Пётр Николаевич
Сындааскам уутун кытыылыгар
hассиерда эрдэ уhуктаммын
ичигэс кумакка сытабын
hайы;;ы куньааhы кууhабын

Yрд;к-Кайа hыыра к;т;н к;ст;р
к;н уота hирбитин оонньотор
Эбэ о;уор кытыыла к;ст;бэт
ыраак hирдэр истэрэ биллибэт

;рд;б;нэн чаайкалар таалаллар
мин ыраак hанаабын таайаллар
hир ;рд;нэн к;т;рд;; к;т;;кп;н
Сындааскам ологун к;р;;кп;н

тыылаактар эрдэн иhэллэрин
кытыылга оголор  оонньуулларын
кырдьагастар итии  h;рэктэририн
эдэрдэр ;т;; кэскиллэрин

эн этэ;;э олор дьоллоок дьонум
мин огом, мин уруум, догорум
ыраак hиртэн угуйар туругум
кырабыттан акта hаныыр дойдум - Сындааскам

П.Н.Чуприн. 2003.