Лумгече

Аркадий Букетов-Сайн
Ирказа пачала т;рштыл огыл
Толынам мый ош т;няш ош телым.
Ты нерген мужедын огыт шогылт.
Палемдат, поген чесан ;стелым.

Теле р;дын толынам, эрдене.
;жара ;мале у айдемым.
Пукшыш аваем шке о;жо дене —
Ш;рым шупшынам тамлен, шер темын.

Кодым тулыкеш мый пеш ужарге.
Лектым лум йымач шоганла шошым.
Ш;м-чонем яндар да ом йошкарге.
Й;ратем садлан т;ням лач ошым.

Вуй ;мбалне — ш;дыран Сандалык.
Эргыже улам Марий Элемын.
Ик еш гае тыште т;рл; калык.
Омсала почнем мый ш;м-кылемым.

Ирказа пачала т;рштыл огыл
Толынам мый ош т;няш ош телым.
Эртышым мужедын огыт шогылт.
Палемдат, поген чесан ;стелым.