Пиалан улам

Аркадий Букетов-Сайн
      
Могае суксо тый денет ваш ыштыш,
Ача тый юзо чынжымак улат?
Омем ялт йомо, чон ласкалык пытыш.
Садак, о Муза, мыланем к;лат.

Толат, Лум;дыр лийын, чинче телым,
Ке;ежым шонанпылыш савырнет,
Нимо деч шерге шочмо-кушмо элым
Эреак й;раташ сымыстарет.

Улат тый пуйто ш;м пелаш-э;ертыш,
;шаным, вийым п;леклет мылам.
Кеч рвезе пагытем эрелан эртыш,
Ом ;кын; ялт, пиалан улам.