Йошкар-ола нерген мый шонкалем

Аркадий Букетов-Сайн
            
          Акростих
Йошкар-Ола нерген мый шонкалем,
Омем денат ужам марий олам.
Ш;мем виян к;лтка, чот куанен,
Кунам унала тудын дек толам.
Арсланын гае кумыл шулдырем.
Рифмем ару чон дене серыштем.
Ок лий мондаш — возалтын ;мырлан,
Лыжга мутем та; лийже мурылан...
А илыш сылне — й;ршын шонанпыл,
Налаш шонем туддеч чыла, ом шыл.
Е;-влакым поро йолташлан шотлен,
Р;зем кидем умбачак, саламлен.
Геройло тукымын — онарле чап.
Ешна кугу, шы;ен пашашке жап.
Нектарым пуйто м;кшла погкалем.
М;ян караш — ш;мбел Марий Элем.
Ыра ш;м-кыл, модеш в;р капыштем.
Йошкар-Ола эреак ушыштем.
Ш;мбел авамла тудо вашлиеш.
Ола ;мбалне кече шыргыжеш.
Нера садер кандалге эр южеш.
Какшанын п;рымаш — йолген йогаш,
Адак вет ;ж; чинчыжым погаш.
Лиеш тек ныжыл тыныслык эре.
Е;-влак тек шыргыжыт чыла вере.
Мый шонкалем Йошкар-Ола нерген.
       1995 ий, июнь.