Йошкар-ола нерген муро

Аркадий Букетов-Сайн
       

Кеч шочын омыл мый Йошкар-Олаште,
Эн шокшын тудым й;ратем.
Илем мый ынде тудын еш ло;гаште,
Пашаче калыкем моктен.
Йошкар-Ола чыла ола коклаште
Эн шерге, лишыл мыланем.

Моткоч с;рал п;рт;с Какшан воктене,
Эше мотор Йошкар-Ола.
Колтем гын ошкылын проспектше дене,
Ш;м-чон куанлын юарла.
Вашлиймыла чучеш Ильична дене,
«Салам!» манам тудлан марла.

Шога ш;мбел онна Какшан воктене,
Шуялын кидым, саламла.
Кава йырваш яндар, тугае канде,
Ильичын шинчажла й;ла.
Нимо деч лишыл тый, о Марий мланде,
Эн шерге тый, Йошкар-Ола!