Пытартыш корно

Аркадий Букетов-Сайн
               
Шуйна кечыйол семын корно.
Шуйна, уке тудын мучаш.
Лекман корныш эр, лийже поро
Жапна ок й;рате вучаш.

Шке корныжо уло волгенчын —
Йылт-йылт койын, вигак й;ра.
Корнеш она кушто регенчым.
Шонанпылым илыш с;ра.

Куан ден пырля коштеш ойго.
Йодде пура молан гала?
«Шинчав;дна дене от пойо», —
Ойлаш кеч-к;н чонжо й;ла.

Ачам кычкырен, изи эрге
П;рт мучко коштеш шаулен.
Колой к;дыро;гыр гай н;рг;.
Кертеш мо чыла умылен?

Аван йошкарген йыр шинчаже,
Йога шинчав;д чарныде.
Медаль аршашан шем пинчакше
Кеча ачан, кечым ужде.

Ок к;лтк; ш;м. Тудым от эмле.
Чон сусыр вашке ок парем.
Но шкем чот кучен, се;ен веле
Илаш ош т;няште п;рен.

Оркестр шокта вулно семым,
Шортеш, ешын ойгым пайлен.
Чеверын, йолташ! Ш;дыр сецын
Паша чапет тыйын йолген.

Ачам алмашташ кушкеш эрге.
Аважын э;ертыш лиеш.
Пален налеш, мо эн чот шерге.
Пиалым саклаш т;;алеш.