Порылык

Аркадий Букетов-Сайн
 

Ныжылгын, порын ончал колта Мландым
Кечын ший йолжо, кертеш кеч-момат.
;штын шында пеш арун кавам, кандым,
Сылнын т;рла шонанпыл п;гымат.
Кечын п;жв;дш; й;кта шурнывечым.
Тудак, ош лум лийын, мландыш велеш.
Жапым пален, эскерет гын игечым,
Поро ш;м-чонжым тичмашын почеш.
Порылык дечын мо шерге т;няште?
Тудо ок лий гын, ш;ртнят р;да;еш.
Муым пиалым суапле пашаште.
Кечылак порын чонем шыргыжеш.