Людалан

Аркадий Букетов-Сайн
         
Люда, ш;м-чон врач,
ала от пале
К; улметым —
шыргыжал чолган!
Завод т;ньыкын вуеш возал е
Ш;мбелет л;метым —
лудышт тек чылан.
Суксо семын порын ончалметым
Тиде каче п;леклан шотла.
;рдыш ит ш;кал п;рымашетым.
Ты полмезе
тыйымак шонен ила.
;дыръе;, лий сылне оръе;вате,
Мошто лудын илыш шеревам.
Сакле пиалетым, итак кате.
Кожо сурт гычет
манеш-манеш арвам!
       1998 ий, январь