Ом окыно илышемлан

Аркадий Букетов-Сайн
                * * *
Ом ;кын; илышемлан,
Ойлем лач иктым чылалан:
П нал-юап ден кынелаш,
Пасушто эрым вашлияш

Келша пеш шочмо ялыштем.
Ом кошт тулгайыкым поктен.
Куан ден ойго деч ом шыл.
Эреак самырык ш;м-кыл.

Мылам эн ямле шурно сем,
Симфонийла йо;га эсен.
Шуленак тудым колыштам,
Шарла йыр тутло кинде там.

Савем вуем уржавуйлан,
Нурвечым патыр озажлан.
Нимо деч шерге кинде сий,
;стембалнем эреак лий.

Ш;мбел ялем эше ила,
Л;мнерже тек тораш шарла.
Эртем пасу гоч куанен,
Тышан вашлийым пиалем.
       1984 ий, июль.