Ладзiу дзiравы парнiк...

Юрий Боровицкий
***
Ладзіў дзіравы парнік.
Суседка палола ружы.
Круг сонца за лесам знік,
Нібы без камення  душы.

З каменнем - нашто яны?
На свеце хапае смецця.
Каменныя нашы дні,
Без камянёў - дасвецце.

Суседка палола ружы:
"На досвітку б не мароз!"
Каменныя нашы душы
Нішто не праб'е наскрозь.

Адно сёння многім трэба:
Багацця, дастатку воз.
Душэўнае толькі неба,
Бо боль праз яго - наскрозь.

08. 04. 2024 г.