Ми будем святкувати перемогу

Геннадий Сивак
Ми будем святкувати ПЕРЕМОГУ,
У  тій  далекій ДРУГІЙ  СВІТОВІЙ,
Закінчили в Берліні  Слава  Богу,
Там за Рейхстаг пройшов останній  бій…

Ми жертви ті постійно поминаєм,
Що у могилах, по лісам лежать,
Та медальйони  у землі шукаєм,
Бо мертві не говорять, лиш мовчать…

Була під окупантами країна,
Був дуже сильний партизанський  рух.
Майже   чотири роки  стрілянина,
Та все палало, явно   все навкруг…


Прийшли часи  і  ворога  погнали,
Та відстояли і перемогли,
Загарбники-фашисти  повтікали,
Із рідної вкраїнської   землі…

Ми будем святкувати ПЕРЕМОГУ,
У  тій  далекій ДРУГІЙ  СВІТОВІЙ,
На самостійну  вийшли ми дорогу,
Та кожен крок вперед, він золотий.'



Автор  Геннадій  Сівак.
8 квітня  2024 року.