Дзень руплiвы, хлебадайны...

Юрий Боровицкий
***
Дзень руплівы, хлебадайны,
Ціхі, цёплы, залаты.
Аднатонны, аднастайны,
Працавіты і святы.

Працы творчае сумота.
Што пасееш, то й пажнеш.
Здабываеш хлеб свой потам,
Але вершамі жывеш.

І не ведаеш, што сэрца
Тваё выкліча на суд.
Дай зямлі яшчэ прагрэцца,
Зацвісці дай дугам вуд

Голых на кусце лазовым.
У самоце словы тчы.
Дзень закончы вершам новым,
А не зможаш, прамаўчы.

09. 04. 2024 г.