9 апреля. Великий Пост. 23

Саше Киира
Великий Пост 23 дня.


Тропарь Архистратигу Гавриилу.

Воинств вселенских Архистратиже, и присно тя и молим мы, недостойные, да твоими же молитвами oграждишь нас кровом крил невещественныя твоей славы, сохраняя нас, прилежно и приклоняющихся и всклицающих: от бед нас избавь, яко чиноначальник Вышних сил.

Кондак.

Божий Архистратиже, служитель Божественной славы, начальниче Ангелов, и наставник человеков, полезное нам проси да благость велию, якож безплотных Архистратиже.

Молитва.

О, святый Архангел Гаврииле! Всеистово тя и молим, наставь нас же, раб Божиих (имена), к покаянию от злых дел и ко утверждению в вере нашей, исполняяй силою и огражди души наша от искушений прельстительных и умоли нашего Создателя о отпущеньи наших грехов. О святый великий Гаврииле Архангелe! Hе гнушайся нас, грешных, молящихся те о заступленьи твоем и помощи, в веце сем и в будущем, но да присно нам явись помощник, и такоже непрестанно вславим державу Отца и Сына и Святаго Духа и твое да предстательство и в веки веков. Аминь.
.


В вторник: Крестителю Господню Иоанну.

Тропарь.

Память праведнаго с восхвалениями, Господне же свидетельство те довлеет, Предтече: дал увидеть же ся еси да воистину и пророков честнейший, яко и в струях крестить сподобился еси Проповедуемого. Темже в ликованьи за истину скорбящи, Бога благвестил еси да преостающимся и во аде, да плотию явльшагося, и вземлющаго грех мира, подающаго да благость велию нам.

Кондак.

Божий Пророче и да Предтеча благодати, главу твою, яко и шИпок священнейший, от земли да обретше, исцеления же всегда приемлем, такоже вновь, якоже и прежде, в мире да проповедуешь еси покаяние.
.


прп. Ефрем Сирин. Молитва Великъпостная. (утром и вечером)
(см. 15 марта)