Туганыма язам

Ильшат Бахтиев
Туганыма язам сэлам хаты.
Юллыйм ин изге телэклэр.
Мэнге берегезне дэ оныта-алмам,
Аралашып булмаганга карамастан.
Вакыт бара. Уза яшлэр.
Яшэрмибез коннэн-кон кызганыч
Урмандагы ныклы агач сыман,
Жил которганда сынмый калыйк.
Кунелебез коннэн-кон яшэрсен,
Бала чакны искэ тошерик,
Ак чэч башта барлыкка килсэдэ
Чирлэргэ тик бирешмик.
Иртэн уянгач шатланыйк
Кон биргэненэ шокер булып.
Туганына изге телэк телэп,
Ун аягына басып эшлэргэ тотоныйк.
Шундый телэктэ тэмамлыйм хатымны
Барыгызга сэлэмэтлек телэп,
Бары тик бер турында гына утенэм
Истэлеклэрне саклагыз кадерлэп.