Далеко-далеко

Ана Величкова
                Болгарский
                Космос и Я


                ДАЛЕЧЕ-ДАЛЕЧЕ

                Далече-далече блести звезда -
                зная я много отдавна.
                Тя беше детската ми мечта,
                с ръчичка исках да я хвана.

                Майка ми каза, че е невъзможно,
                дори с ракета да полетим.
                За първи път изпитах тревожност
                от непонятните далечини.

                Тя и досега си остава в мене -
                пространство-времето ме озадачава.
                Светлинните скорости във Вселената
                въображението ми поразяват.

                Ана  Величкова