Коли прокинетеся на зори

Матрёна Донченко -Дидок
Коли прокинетеся на зорі
Умийтеся божою росою.
І цілий день ваша душа
Буде в злагоді і спокої.

Погляньте в небо – сонечко зійшло,
Ви йому ніжно посміхніться.
Адже воно  всіх нас обігріває
Й лише добра усім бажаю.

Якщо ж ви десь в дорозі ідете,
Свій зір ви в небо підійміть.
Й погляньте ви навколо себе
Яка чарівна і красива мить.

Всюди цвітуть дерева й квіти,
І радіють пташки і усе навкруг.
Немов запрошують в танок,
Давайте станемо всі в дружній круг.

11.04.2024