Цъаех арвыл

Татьяна Плити
Цъаех арвыл ,хуры фаелмаен тынты
Дыууае раесугъд цъиуы таехынц.
Сае атахт дымгаейы уылаенты
Уаездан ирон кафтау зыны.

Саехи куы алырдаем фаекаенынц,
Куы та- каераедзимае хаестаег,
Куы та сае базыртаей ныдзаевынц,
Гъе афтае дугъ каенынц хъаелдзаег.

Сае бынмае заехх цъаех- цъаехид дары,
Чындзытау баелаестае лаеууынц-
Заелдагаей урс-урсид сае дараес,
Аемае аеркув- аеркув каенынц.

Цъаех арвыл ,уалдзаеджы раевдыды
Дыууае раесугъд цъиуы таехынц.
Сае хъаелдзагдзинад ,мае сае цинтае
Уаеларваей гас заеххмае каелынц.

Аез та  бынаей каесын сае фаедыл-
Цыма сты уалдзаеджы заедтае.
Маен маргъау  хаттаей- хатт фаефаенды
Ыстаехын базыртыл хаердмае.