Точ, ики ман

Джамильчик
Точики ман як даме сомон надид,
Захму дардаш  мархаму дармон надид.
Лутфи халкам хаст аз имон адаб,
Харфи иззат дар айём ройгон  надид.
Сар ба сари Аврупоро шуд гариб,
Дар ба дар гардидаву армон надид.
Гузариши рузи дар ахлоте гум,
Ранчи сад рузгор кашиду нон надид.
Охи хасрат занги дилаш кард фузун,
Судманди з-ин хама афгон надид.
Субх то шом дар талошу гам ба сар
Чустучу кард гушае созмон надид.
Шахр ба шахре кухнакори гул ба даст,
Халки гарб як дам уро мехмон надид.
Тухмати нохак буборид бар сараш,
Гарки бухтон гашта соябон надид.
Эй Чамил ашки хакикат зери по,
Дахри бино чашмаки гирён надид.