Романтическое время

Ана Величкова
                Болгарский
                Время и Я


                РОМАНТИЧНО  ВРЕМЕ

                Един студент,
                стеснителен и тих,
                ми подари
                букет от гладиоли.
                Поех го
                с благодарно бликнал стих
                и украсих
                квартирата си скромна.

                Аз грижих се,
                над всяко стръкче бдях,
                но клюмнаха
                цветята подарени.
                И доста дълго
                спомнях си за тях -
                за младото ми,
                романтично време.

                Ана  Величкова