Свiт прекрасний

Галина Чехута
Ніч малює місяць
Срібним олівцем,
Дивиться, як світять
Зорі де-не-де…

Світ такий прекрасний,
Все у ньому є:
Неба звід зірчастий,
Сонечко з дощем,

Вранішні тумани,
Сяюча роса,
Маки і тюльпани,
Хмарка і гроза…

День дарує барви
Синьо-голубі,
Луки-вишиванки,
Зливу почуттів.

Вечір пише захід,
Сповнений надій,
Вітер ароматів,
Радощів напій.

Світ такий прекрасний,
Та в душі – печаль:
Мир крушить безжальний,
Згубливий метал…