Полутень

Ана Величкова
               Болгарский
               Природа


                ПОЛУСЕНКИ
               
                Гълъбче гука,
                почуква кълвач.
                Безлюдно е тука,
                припада здрач.

                Сенки прибулват
                отсрещния хълм.
                Мълния лумва,
                отеква гръм.

                Но отминава -
                не плисва дъжда.
                Пак се стаява
                тревожно нощта.

                Ана  Величкова