Мой родны кут

Людмила Бельская 2
Мая зямля,мая матуля,
Дзе я нарадзілась і расла.
Праз гады я нібы птушкай,
К табе прылячу-
Радзімая мая зямля.

Там землякі і родные мае жывуць,
Там як тады і жыта каласіцца.
Там на палетках салаўі пяюць,
Там,дзе я калісьці нарадзілась.

Шмат гадоў мне давялося  пражыць,
Спазнаць нагоды і шчасця.
Шмат дарог мне давялося прайсці,
Каб вярнуцца да любага краю.

Пакланіцца той роднай зямлі,
Што па сцежках з маленства хадзіла.
Адкуль ідуць маі карані...
Маёй роднай Малай Радзімы.

Мой родны кут,як ты мне мілы.
Вёска родная,Тур'я.
Квітней,жыві ты вечна з мірам,
Спадчына родная мая Зямля!