Э. Дикинсон. Я думаю, как улечу... 237

Елена Тоом
Я думаю, как улечу -
"Прощенье" испрося -
Пока не скроют облик мой -
От взгляда - Небеса -

Как невесом мой будет рот -
В бесформенной - мольбе -
Что "Птицей" ты меня "Сочтёшь",
Что ты взяла к себе -

Я думаю, сугробы, Боль
Что нанесла, сойдут -
Пока они всем весом мне -
Не проломили грудь -

"Прощённая" я затвержу -
Пока не вырос бред -
И Сердце вниз я уроню -
Сквозь веру - и сквозь свет!


I think just how my shape will rise —
When I shall be "forgiven" —
Till Hair — and Eyes — and timid Head —
Are out of sight — in Heaven —

I think just how my lips will weigh —
With shapeless — quivering — prayer —
That you — so late — "Consider" me —
The "Sparrow" of your Care —

I mind me that of Anguish — sent —
Some drifts were moved away —
Before my simple bosom — broke —
And why not this — if they?

And so I con that thing — "forgiven" —
Until — delirious — borne —
By my long bright — and longer — trust —
I drop my Heart — unshriven!