Бути собою

Галина Чехута
Собою бути – це велике щастя!
Забути назавжди про маски, грим!
Не думати постійно про убрання,
Не підкорятись помислам чужим.

Свої думки сміливо говорити,
З душею й серцем бути заодно,
Чужим капризам вічно не годити
І не зважати на потік розмов.

Собою бути, чути голос серця,
Свої жадання, мріяння душі,
Гасити вчасно в грудях пломінь пекла,
Коли біда спіткає на путі.

Заплакати, коли буває тяжко,
Звертати неудавано на жарт,
Відповідати на добробут вдячно,
Не бути в ролі ницих посіпак.

Не плазувати і не прикидатись,
На поміч сподіватись без страху.
Хотіла б я собою залишатись
І не ховати до життя жагу!..