В тання з Пасхою

Лолита Литвиненко
Христос Воскрес! Вас с Святом хочу привітати
Вас, Юлю, й щастя хочу побажать
Й під час війни Вам рідних не втрачати
Й надії в справедливість не втрачать.

Господь, бо знає, що для нас є кращим
І неодмінно нам кориснеє пошле.
А головне-нам вірити у краще,
Й нехай скоріше час скрутний мине.

Не ображатись, та не ображати,
Та на чуже добро не зазіхать
Та те, що маєш, треба цінувати
І людям, якщо можеш, помагать.

Не заздри, не вкради, та і не зраджуй
Ні своїх друзів, ні свою сім'ю,
А як добро здійсниш, тобі воздастся
За безкорисну доброту твою.

Христос Воскрес! Дива нас всіх чекають,
На землю знову зійде благодать!
І я Вам, Юлю, знову побажаю, -
Надію в справедливість не втрачать.

Господь послав мені випробування,
Мабуть-таки я заслужила це,
Але якщо я винесу страждання
Смиренно, то душі це користь принесе.

Вам дякую я за слова підтримки, -
Мені вже легше стало на душі.
Та покидьків, яких зустріла взимку,
Нехай направить Бог в місця святі.

Нехай біля Купелі буде спокій,
Та мир і лад панує між людьми,
А особливо у часи жорстокі
Повинні з вами чуйні бути ми.

Христос Воскрес! Й я знов у Диво вірю
Та віра ця на подвиг надиха.
В часи скрутні хай не покине нас надія,
Що доля краща в Україні нас чека.

А щоб скоріш війна ця закінчилась,
Ми згуртуватись маємо й разом
Чинить добро й не сподіватися на милість,
Якщо нам щось самим робить облом.

Господь нас заклика не лінуватись
Й не буть глухими та нужденним помагать,
А якщо нам із вами постаратись,
То Україну буде не впізнать.

А будем, як в Швейцарії ми жити,
Та не просити милості у свіх,
Тому вчимося помагати та дружити
Й приймати рішення Завжди й в питаннях Всіх.

На референдумах та у себе у громадах
Встановлювати правила свої,
Тоді втечуть з країни олігархи,
Які Вкраїну до війни і довели.

Які її невпинно грабували,
А ми дивились мовчки на це зло,
Й, не роблячи нічого, сподівались,
Щоб на дурняк багатство нам прийшло.

Та знов Господь нас вразумля терпляче
Та вкотре вчить нас ближнього любить,
Й не заздрить іншим, а сумлінно працювати,
Й лише тоді ми станем з вами добре жить.

В нас є земля родюча та врожаї
Вона нам дасть, якщо її не запускать,
Ми з Вами газ наш український маєм,
Й повинні милості від США чекать?

Христос Воскрес! Та приклад його сина
Нас з вами, люди, має надихать,
Тоді ж розквітне наша Україна-
Та будем знову з Вами процвітать! ;