Йшли eвреi по пустелi

Геннадий Сивак
ПЕСАХ.

Йшли євреї по пустелі,
Довгих сорок літ,
Навкруги  піски та скелі,
Й Божий Заповіт.

Були сльози і горе,
Коли  вороги    здоганяли,
Хвилі Червоного моря,
Розступилися перед нами.


Так кіннота  ворожа,
 Вся  вмить вкрилась водою,
В тім біблейська основа,
Ми дійшли до спокою…



  З того  рабства втікали,
Всі гуртом  на свободу,
Долю ми  поважали,
Код   древнішого  роду.

Та нові покоління,
 Вже не будуть рабами,
Це Господнє веління,
Що підтримано нами…

Зникли щоб протиріччя,
На усім Білім Світі,
На майбутні століття,
Жили в радощах діти.

Автор  Геннадій Сівак.
20 квітня  2024  року.