Зи дамах

Сельмина Курабекова
Зи дамах
Зи к1анивал рагъ я са,
Яргъалай килигдай ваз,
Чун хьайила багъда са,
Къизилгуьлер хьиз акваз.

Рагъ хъуьреда, хъуьреда
Чими тир  нураралди,
За вун авай дуьнеда,
Дамахда, зи яр, валди,
Несиб я! Зи Несиб я  уьмуьрдин,
Заз гайи, са хиял я  зи рик1ин..

Цаваризни, чилериз,
Гараризни,  гъетериз,
За ви т1вар кьуна лугьун :
Несиб я!

Ваз яргъалай килигиз,
Чидани гьик1 ават1а,
Зи рик1ик т1ал акатиз,
За зи сирер гьик1  кьада?

Рагъ хъуьреда, хъуьреда
Чими тир  нураралди,
За вун авай дуьнеда,
Дамахда зи яр валди .

Несиб я! Зи Несиб я  уьмуьрдин,
Заз гайи, са хиял я  зи рик1ин.

Цаваризни, чилериз,
Гараризни,  гъетериз,
За ви т1вар кьуна лугьун :
Несиб я!
Зи рик1ин къене авай
Сир хьана ава вун яр.
Садазни ванер татай
Багъишда за ваз гафар .

Рагъ хъуьреда, хъуьреда
Чими тир  нураралди,
За вун авай дуьнеда,
Дамахда, зи яр, валди,
Несиб я! Зи Несиб я  уьмуьрдин,
Заз гайи, са хиял я  зи рик1ин.

Цаваризни, чилериз,
Гараризни,  гъетериз,
За ви т1вар кьуна лугьун :
Несиб я!

Песня в исполнении гр.Караван уже в Ютубе